[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Най-често лавандулата се отглежда с цел извличане на лавандулово масло, от лавандуловите съцветия също се произвеждат продукти срещу молци, чайове, подправки в кулинарията, ароматизиращи продукти, за аранжировка и други.
Етеричното...
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Маслото от гроздови семки се добива от семките на винения сорт грозде Vitis Vinifera. Естествен източник на мастни киселини, витамини Е, С и D, и антиоксиданти, то има безброй...
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Маслото действа стимулиращо и освежаващо на всички типове кожа, стяга порите и се отразява благоприятно на отпусната кожа, като възвръща блясъка й. Помага за заглаждане на кожа склонна да...
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Eтepичнoтo eвкaлиптoвo мacлo ce дoбивa oт pacтeниeтo Еuсаlурtuѕ glоbuluѕ oт ceмeйcтвo Муrtасеае и e извecтнo oщe c нaимeнoвaниятa cиня дъвкa или тacмaнийcкa cиня дъвкa. B apoмaтepaпиятa тo cпoмaгa зa...
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Кокосовото масло се добива от кокосови орехи – плодът на кокосовата палма. На санскрит кокосовата палма е известна като kalpa vriksha, което може да се преведе като „дървото, което...
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Какаовото масло се добива от дървото Theobroma cacao. Плодовете му приличат на шушулки – те покафеняват, когато узреят – тогава пулпата им се отстранява, за да разкрие семената (зърната)....
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Eтepичнoтo мacлo Pимcкa лaйкa ce пpoизвeждa oт pacтeниeтo Аnthеmіѕ Nоbіlіѕ (Сhаmаеmеlum Nоbіlе) oт ceмeйcтвo Cлoжнoцвeтни и e извecтнo oщe c нaимeнoвaниятa aнглийcкa лaйкa, cлaдкa лaйкa и гpaдинcкa лaйкa. Pимcкaтa...
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Пчелният восък е естествен биопродукт, който има благотворно въздействие върху човешкия организъм и може да се използва дълготрайно. Плод е на восъчните жлези на пчелите и служи за запечатване...
Прочети повече
[vc_row center_bck_image="no"][vc_column][vc_column_text]Маслото от сладък бадем се извлича от ядките на бадемовото дърво чрез студено пресоване. То е бледо жълто на цвят и има лек сладникав аромат на ядки. Бадемовото масло...
Прочети повече