Сертификати

Сертификати
КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪРВО МЯСТО

В днешният пазар, ориентиран към био продуктите, термините „естествени“ и „органични“ се използват широко и в повечето случаи, неправилно. Повечето конвенционални продукти за лична хигиена, етикетирани като „естествени“ или „органичени“ се основават на съставки, съдържащи синтетични химикали, токсични пестициди и други изкуствени остатъци, които в крайна сметка си проправят път през телата ни. Тези продукти имат слаби лечебни и възстановителни свойства и може дори да бъдат вредни за здравето ни.

Затова е важно продуктите, които претендират за натуралните и органични да минават през стандартизиран сертифициращ орган, който да инспектира регулярно техния произход, обработка, съхранение и качества. Винаги търсете логото на отвърден сертификат, който да гарантира качеството на продуктите, които купувате.

Нашите био продукти и производство са сертифицирани ежегодно със световнопризнатите COSMOS ORGANIC и COSMOCERT сертификати. Можете да видите и свалите актуалните такива от бутоните по-долу.

Elfeya Cosmetics предлага 100% натурална козметика
COSMOS ORGANIC сертификат 2022-2023
Сертификати

Сертифицирано биологично земеделие

Какво е това?

Биологичното земеделие е начин на отглеждане, който се основава на общоприети органични принципи. То не позволява използването на токсични и устойчиви торове, хербициди, инсектициди, регулатори на растежа на растенията и генетично модифицирани организми (ГМО). Чрез използването на този екологичен селскостопански метод, има минимално отрицателно въздействие върху живота на почвата, изчерпването на невъзобновяемите ресурси и качеството на въздуха и водата.

Плодът на биологичното земеделие може да се използва за производството на органични продукти – каквито на тези на Elfeya Cosmetics. Те не съдържат вредни вещества и са безопасни за здравето на потребителите ни.

Elfeya Cosmetics предлага 100% натурална козметика