Блог

Фракциониран кокос – защо да изберем него?

Фракционираното кокосово масло има няколко основни разлики с нерафинираното такова – то е винаги в течна форма, няма мирис и е с по-лека текстура.

То е идеален избор за направата на домашни масла за масаж или хидратация, защото винаги запазва вида си еднакъв. В него можете лесно да добавяте етерични масла или други базови (например масло от бадем) и да постигнете хомогенна течност. Леката му текстура го прави по-лесно за абсорбиране от кожата. То е идеален носител и за направата на ароматерапевтични смеси, тъй като няма собствен аромат, който да се смесва с избраните от вас добавки.

Може да се използва като овлажнител за лице и тяло. Идеално е и за употреба като балсам след бръснене за мъже и жени, може да се използва и като масло за бръснене. Кокосовото масло е богато  на наситени капринови и каприлови мастни киселини, които подхранват кожата и подобряват бариерните й функции.

Можете да използвате като маска за накъсани и сухи краища на косата или да добавите няколко капки към вашия шампоан или балсам за допълнителна хидратация.