Блог

Революцията в козметичната индустрия
Растителните серамиди

Растителните серамиди

Какво са серамидите?

 Серамидите са липиди или мазнини, представляващи около 50 % от външния слой (епидермиса) на нашата кожа. Затова не е чудно, че те са жизненоважни за здравето, а оттам и за красотата на нашето лице и на цялото ни тяло. За съжаление, производството на серамиди в кожата намалява с напредването на възрастта (точно както и на колагена) и след четиридесетгодишна възраст вече липсват 60 % от тези основни градивни елементи.

За да запазим добрия вид на кожата е необходимо да си набавяме серамиди от външни източници.

Естествените серамиди се намират както в растителните, така и в животинските тъкани. Серамидите, получени от растения, се наричат ​​фитосерамиди и се извличат от здравословни храни като кафяв ориз, пшеничен зародиш, соя, цвекло, спанак, броколи.

 Серамидите в козметиката за лице играят важна роля за това как кожата изглежда и как се чувства, както и как тя реагира на вредните влияния на околната среда. Съвместно с определени мастни киселини, серамидите образуват бариера срещу загубата на влажност и предотвратяват сухотата. Така те противодействат на увреждането на кожата от отопление, климатизация, замърсяване и  UV лъчи. Като спомагат за запълване на междуклетъчните пространства и възстановяване на структурата на кожата, те я правят да изглежда по-стегната и по-млада, с по-малко следи от възрастта и от  въздействието на свободните радикали. С помощта на крем със серамиди кожата се хидратира, става плътна, еластична, свежа. Микроорганизмите и алергените отстъпват пред регенерирания на молекулярно ниво епидермис. Подобряват се състояния като дерматит, розацея, екзема и акне. Намалява опасността от изтъняване на кожата и преждевременна поява  бръчки.

За още по-добри резултати, серамидите се комбинират с други стимулиращи кожата съставки като  колагенови пептиди и хиалуронова киселина.