Блог

Elfeya Cosmetics предлага 100% натурална козметика

Митове и Легенди за Хидратацията

Противно на убеждението, че те са подходящи само за суха кожа и омазняват, истината е, че подпомагат всеки тип кожа да подобри и запази водно-липидния си баланс като възстановяват естествените бариерни функции на епидермиса.

Лосионите за тяло с високо водно съдържание (можете да разберете колко високо е то според това колко напред в списъка със сътавките на продукта е) нямат дълготраен хидратиращ ефект, защото при изпаряването си с нанасянето, водата от лосиона изпарява и част от влагата в кожата. Същото с още по-голяма сила важи и за парфюмираните козметични продукти, които съдържат алкохол – той има силно изсушаващо действие върху кожата.

Определени типове масла, като например кокосовото и малсото от жожоба, имат почти пълна абсорбация от кожата. Те попиват лесно и бързо, без да оставят мазен филм, а същевремнно омекотяват и защитават кожата от изсушаване.

Опитайте и ще се убедите сами! Особено подходящи сезони за употреба на масла са есента и зимата – повече по темата в следващата ни рубрика.